Lekdetectie in Almere nodig? Bel

Riool lekkage opsporen

Een lekkage in uw riolering of afvoer kan door verschillende zaken worden veroorzaakt. Het lek kan door een breuk of scheur worden veroorzaak, maar bijvoorbeeld ook een lekkende afdichtring kan de doorzaak van het lek zijn.

Een lek in het rioolsysteem ontstaat doorgaans doordat de leidingen oud zijn en gaan slijten. In principe is alles aan slijtage onderhevig en natuurlijk krijgt de riolering flink wat te verduren. Naast gewone slijtage, kunnen er echter ook lekkages in de riolering ontstaan wanneer er werkzaamheden worden verricht.

Door het vrijkomen van vervelende rioolluchten is een rioollekkage sowieso een vervelend lek om te hebben. Wat veel mensen echter niet weten is dat deze vorm van lekkage ook gezondheidsrisico's met zich mee kan brengen. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk een expert in te schakelen wanneer u het idee heeft dat u een lekkend riool of afvoer heeft.

Oplossen van rioollekkage

Om het lek op te sporen hoeven we gelukkig geen vloeren of muren open te breken. Met speciale opsporingsapparatuur kunnen wij de bron van uw lek prima lokaliseren. Na deze inspectie kunnen we beginnen met het dichten van de riool lekkage. Wanneer deze zich in de kruipruimte van uw huis bevind, dan is er meestal geen andere schade. Mocht de afvoer zich in het plafond of een muur bevinden, dan kan er door het lek ook gevolgschade zijn onstaan.

In hoe verre de schade van een riool lekkage door uw verzekering wordt vergoed hangt natuurlijk af van de voorwaarden van uw opstalverzekering. Wij zorgen er in ieder geval voor dat uw schade wordt opgespoord en hersteld en wij verstrekken tevens een rapportage die u kunt gebruiken voor de afwikkeling met uw verzekeringsmaatschappij.

Vermoed u een rioollek? Neem dan snel contact met ons op en wij zorgen er voor dat dit ongemak snel voor u wordt verholpen!

Riool lekkage Almere afbeelding